Loša noć vodećih ekipa u Francuskoj

Ligue 1

Loša noć vodećih ekipa u Francuskoj

Midhat Šljivak

Šest utakmica 26. kola francuskog fudbalskog prvenstva odigrano je večeras, a favoriti nisu imali naročitog razloga za slavlje.

Vodeći Montpellier je odigrao mršavih 1:1 na gostovanju kod Dijona. Domaći su do 88. minute imali vodstvo koje im je donio Kakuta golom u 67. minuti utakmice, no bod Montpellieru donosi Jonathan Tinhan.

Novi poraz doživio je i Lyon koji je poražen na gostovanju kod Nancya rezultatom 2:0. Puygrenier u 66. i Bakar u 75. minuti bili su strijelci za sasvim zasluženu pobjede Nancyja.

Lille je sa dva gola Edena Hazarda vodio protiv Auxerra sa 2:0 do 80. minute, no gosti prvo preko Sahara, a potom i Hengbarta dolaze do izjednačenja i kući odlaze sa bodom.

Pobjede u ovom kolu ostvario je i Evian kod St. Etiennea sa 2:0, dok je Toulouse na Veleodromeu slavio protiv Marseilla sa 1:0. Sochaux i Valenciennes su odigrali susret bez pobjednika 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.