Lovren povrijedio koljeno

Upitan nastup protiv Turske

Lovren povrijedio koljeno

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren zbog povrede ligamenata koljena morao je u 38. minuti utakmice 4. kola grupe D Lige prvaka između Lyona i Reala iz Madrida napustiti igru.

Upitan je njegov nastup za hrvatsku reprezentaciju u susretima dodatnih kvalifikacija za odlazak na EURO 2012. protiv Turske, koji su na rasporedu 11. i 15. ovog mjeseca u Istanbulu i Zagrebu.

Glasnogovornik hrvatske reprezentacije Davor Gavran potvrdio je kako su on i selektor Slaven Bilić kontaktirali Lovrena odmah nakon utakmice u srijedu navečer.

"Dejan je bio jako tužan zbog toga što mu se dogodilo. No, za sada ne možemo zauzeti nikakav službeni stav, jer čekamo izvještaj liječničke službe Lyona nakon što se obave detaljne pretrage tokom današnjeg dana", rekao je Gavran, javila je Hina.

Lovrenova povreda novi je u nizu problema za Bilića uoči ključnih dvoboja protiv Turske. Još ranije su zbog otpali Niko Kranjčar, Mladen Petrić i Ivan Strinić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije