Lovren: Želio sam otići iz Liverpoola, ali me Klopp spriječio u tome
Lovren je bio spreman da ode u Italiju

Hrvat se čini se ipak neće previše naigrati ove sezone u dresu Redsa

Lovren: Želio sam otići iz Liverpoola, ali me Klopp spriječio u tome

S. Pašalić

Dejan Lovren je ovog ljeta imao ponude Rome i Milana, ali je ipak ostao u Liverpoolu.

Dva italijanska kluba su željela dovesti Hrvata na posudbu, ali do transfera nije došlo. Ipak, Lovren je priznao da je razmišljao o odlasku, ali ga je trener Jurgen Klopp ipak spriječio u tome.

"Da, razmišljao sam da odem, odigrao sam svoje najbolje u Liverpoolu i osvojio Ligu prvaka. Nisam tip igrača koji voli sjediti na klupi i zarađivati novac. Ljudi oko mene su savjetovali da 'što brinem, u velikom si klubu, šuti i zarađuj', ali nisam sretan što sjedim na klupi", rekao je Lovren pa nastavio:

"Milan me kontaktirao, Roma je bila upornija, ali pregovori nisu išli dobro. Nisam želio otići negdje i dokazati ko sam, kako igram te jesam li spreman ili ne. Profesionalac sam, osvojio sam Ligu prvaka, bio drugi na Svjetskom prvenstvu. Ostvario velike stvari u nogometu i ne zaslužujem otići negdje na posudbu da neko provjerava mene i moje kvalitete."

"Sretan sam jer cijelo vrijeme sam osjećao da je Liverpool uz mene i to jako poštujem. Klopp mi je rekao: 'Slušaj, ti si top klasa, nećemo te pustiti na posudbu, trebamo te. Kada mi je to rekao, bio sam zbunjen jer znam da sam trenutno u najgoroj poziciji od svih štopera u ekipi. Ali puno je utakmica, moguće su povrede. Želio sam otići, ali nije se dogodilo. U klubu su mi rekli da me trebaju i prihvatio sam to. Nije mi bilo suđeno otići."

"U najboljim sam godinama, odličnoj formi, mentalno spreman, a iskustvo ne možete kupiti. Nije puno igrača igralo u finalu Svjetskog prvenstva i Lige prvaka kao ja. Zato me Liverpool nije pustio na posudbu. Trebaš platiti da bi dobio kvalitetu."

"Oživio sam nakon što je završio prelazni rok. Umorilo me svaki dan čitanje o tome odlazim li ili ostajem u Liverpoolu. Imao sam glavobolje od toga. Nisam želio isforsirati odlazak iz Liverpoola."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prije dvije godine potpisao sam novi četverogodišnji ugovor, uživao u svakom trenutku u Liverpoolu, a to ne bi bilo moguće da nisam bio u tako velikom klubu kao što je Liverpool.", zaključio je Lovren.

Liverpool je do sada odigrao četiri utakmice u Premier ligi, a Lovren nije proveo ni minute na terenu, a to je i razumljivo s obzirom da je sada četvrti izbor Kloppa na poziciji štopera.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi