Löw: Ni malo se ne bojim Argentine

Selektor Elfa na posljednjoj pressici pred finale

Löw: Ni malo se ne bojim Argentine

Na posljednjoj konferenciji za novinare u Rio de Janeiru uoči finalne utakmice, njemački selektor Joachim Löw dao je izjavu povodom okršaja njegove Njemačke sa Argentinom.

"Reprezentaciju Argentine ne čini Lionel Messi. Nije on Argentina, Argentina su svi.  Tu su Higuain, Di Maria, Aguero i ostalo vrhunski igrači koji mogu riješiti utakmicu", rekao je Löw a onda samouvjereno najavio finale:

"Ni malo me nije strah Argentine. Govorim to iskreno, jer očekujem našu pobjedu. Itekako sam svjestan snage protivnika ali vjerujem da možemo postati prva evropska reprezentacija koja je osvojila naslov u Južnoj Americi. Nama je i ta činjenica motivacija, ali i bez toga mi živimo za pobjedu danas. Imam zrelu ekipu koja je pokazala koliko može i slobodno mogu reći da Njemača ima svijetlu budućnost šta god da se desi u finalu".

Utakmica između Argentine i Njemačke igra se večeras (nedjelja) u 22 sata po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.