Low: Portugal može pobijediti svakoga

Nani i Ronaldo najveća opasnost

Low: Portugal može pobijediti svakoga

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Njemačke Joachim Low pohvalio je reprezentaciju Portugala pred sutrašnji duel grupe B Evropskog prvenstva protiv njegove selekcije.

Njemačka je jedan od glavnih favorita za osvajanje Eura, a već na samom otvaranju prvenstva imaće težak susret sa Portugalom.

"Portugal može pobijediti svakoga. Imaju odlične fudbalere koji igraju u velikim klubovima. Siguran sam da mogu otići daleko na ovom prvenstvu," rekao je Low.

Njemački selektor naročito je istakao Nanija i Ronalda kao najveću opasnost po gol Manuela Neuera, no iako imaju mlad tim, Low vjeruje u uspjeh.

"Imamo mlad tim koji je vrlo kvalitetan i dinamičan. Volim imati takve  igrače u svom timu više od onih iskusnih. Iskustvo jeste u nekim situacijama bitno, ali ne kao prije," dodao je Low.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.