Low u "elf" pozvao 4 igrača Bundeslige
I Cacau na listi igrača Njemačke

Reprezentacija Njemačke

Low u "elf" pozvao 4 igrača Bundeslige

E. Škorić

Nijemac brazilskih korijena i napadač Stuttgarta, Cacau, dobio je poziv njemačkog selektora Joachim Lowa, za turneju po Aziji, gdje će krajem ovog mjeseca "elf" odmjeriti snage s Kinom i UAE. Osim njega pozive su dobili Christian Trasch, Manuel Neuer i Christian Gentner.

Jeronimo Maria Barreto Claudemir da Silva, poznaciji kao Cacau, novo je ime Njemačke reprezentacije, a selektor Joachim Low je već ranije najavljivao ovog napadača na svom širem spisku.

Napadač Stuttgarta se pridružio prvi put reprezentaciji Njemačke, zajedno sa klubskim kolegom Christianom Traschom, golmanom Schalkea Manuelom Neuerom, te veznjakom Wolfsburga Christianom Gentnerom, koji je uz naše reprezentativce Edina Džek i Zvjezdana Misimovića briljirao u dresu "vukova" cijele sezone.

"Cacau je tehnički napadač i ima upravo one kvalitete koje odgovaraju filozifiji našeg načina igranja. Vrlo je agilan i uvijek opasan pred golom. Zaslužio je svoju šansu i računat ćemo na njega u budućim planovima", izjavio je selektor "elfa".

Na kraju ovog mjeseca Nijemci će u Aziji igrati protiv Kine, te Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), a Low će pokušati da osvježi svoj tim i isproba različite opcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.