LP: Sutra žrijeb osmine finala
Najava velikih duela u 2009. godini

LP: Sutra žrijeb osmine finala

M. Maksimović

U sjedištu UEFA-e u Nyonu sutra će biti obavljen žrijeb parova osmine finala Lige prvaka. Šesnaest ekipa biće podjeljeno u dva šešira od po osam ekipa. U prvom će biti ekipe koje su zauzele druga mjesta u grupama.

U prvom šeširu su Chelsea, Inter, Sporting, Atletico Madrid, Villarreal, Lyon, Arsenal i Real i Madrid. Ovi klubovi će biti domaćini prvih utakmica. U drugom šeširu se nalaze Roma, Barcelona, Panathinaikos, Liverpool, Porto, Manchester United, Bayern i Juventus. Prve utakmice će se igrati 24. i 25. februara, dok su revanš susreti na programu 10. i 11. marta.

Prošle sezone smo u osmini finala gledali duele između Schalkea i Porta, Fenerbahcea i Seville, Lyona i Manchester Uniteda, Celtica i Barcelone, odnosno utakmice Arsenal - Milan, Liverpool - Inter, Olympiacos - Chelsea i Roma - Real Madrid. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.