Luca Toni blizu posudbe u West Ham

Italijan "bježi" iz Minhena

Luca Toni blizu posudbe u West Ham

Edmir Škorić

Italijanski napadač Luca Toni nije ni u širim kombinacijama trenera Bayerna, a to su primijetili i čelnici West Hama koji ga žele dovesti u svoje redove.

Već u zimksom prelaznom roku Luca Toni, italijanski napadač kojeg puno ne forsira Bayernov trener Louis van Gaal, mogao bi napustiti Allianz Arenu i preseliti u London, tačnije West Ham United.

Naime, Toni je prekomandovan u rezervne igrače Bavaraca, ponajprije zbog problema sa ozljedama, a dolazak Robbena, Gomeza i Olića zatvorio mu je vrata prvog tima. Svoje je mjesto izgubio i reprezentativnom dresu.

Da bi se brzo vratio u formu, te našao na spisku italijanskog selektora Lippija, Toni mora promijeniti sredinu. Njegov novi klub mogao bi postati West Ham. Ćekićari bi posudili Tonija, i kako pišu otočki mediji transfer bi se trebao realizovati već u zimskom prelaznom roku.

32-godišnjak je u Bayern iz Fiorentine stigao za 11 miliona eura, postigao je 57 golova u 81 nastupu za minhenski klub u svim natjecanjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.