Lucescu: Teško prihvatamo poraz

Rumunski selektor za L'Equipe

Lucescu: Teško prihvatamo poraz

Edmir Škorić

Francuska je sinoć bila bolja od Rumunije (2:0) u posljednjoj utakmici naše (D) kvalifikacione grupe za odlazak na EP 2012. u Poljsku i Ukrajinu.

Prvi pogodak Trikolora je, u najmanju ruku, sumnjiv. Naime, Alou Diarra je proigrao Remyja koji je pogodio mrežu gostiju u 86. minuti, no čini se kako je francuski ofanzivac bio u nedozvoljenoj poziciji.

"Čak i ako je Francuska superiorna, to je teško prihvatiti. Ali, ja ne želim da tražim isprike za poraz", kazao je rumunski selektor Razvan Lucescu za francuski sportski dnevnik L'Equipe po završetku utakmice, dodavši još:

"Ako smo frustrirani, onda je to uglavnom zbog činjenice da smo prvi pogodak primili u periodu kada smo kontrolirali igru."

No, Lucescu je na kraju kazao da je zadovoljan onim što su napravili njegovi momci.

"Utakmicu možemo podijeliti u dva razdoblja. Prvo kada je Francuska dominirala i kada smo se mi dobro branili, a drugo, koje je bilo dosta zanimljivije, mogućnost da obje reprezentacije dođu do pobjede. Francuzi su pokazali više i to je sasvim normalno".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.