Lucesku objavio spisak za utakmicu protiv BiH

Ovaj put bez Chivua

Lucesku objavio spisak za utakmicu protiv BiH

Razvan Lucescu, selektor reprezentacije Rumunije, pozvao je 24 igrača za utakmicu kvalifikacija za Evropko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine koja će se odigrati 3. juna u Bukureštu.

Lucescu je početkom sedmice pozvao 14 igrača: Costel Pantilimon (Poli Timisoara), Silviu Lung (Craiova), Cornel Rapa (Otelul Galati), Gabriel Tamas (West Bromwich Albion), Paul Papp (FC Vaslui), Liviu Antal, Gabriel Giurgiu (Otelul Galati), Gabriel Muresan (CFR Cluj), Dan Alexa, Alexandru Bourceanu (Poli Timisoara), Lucian Sanmartean (FC Vaslui), Bogdan Stancu (Galatasaray), Adrian Mutu (Fiorentina) i Ciprian Marica (Stuttgart).

Poslije finala Kupa Ruminije koje je igrano u srijedu, a u kojem su se sastali dva tim iz Bukurešta, Steaua i Dinamo pozvao je sedam finalista: Ciprian Tatarusanu, Florin Gardos, Iasmin Latovlevici, Cristian Tanase, Romeo Surdu (Steaua), Gabriel Torje i Marius Alexe (Dinamo).

Dorin Goian će se pridružiti reprezentaciji Rumunije u ponedjeljak, jer u nedjelju igra finale Kupa Italije protiv Intera. Ostatku ekipe, ranije će se pridružiti Cristian Sapunaru i Razvan Rat.

Za razliku od onog spiska za utakmicu koja se igrala u Zenici, nema Cristana Civua koji se nedavno oprostio od nacionalnog dresa. Bez poziva za ovaj meč ostali su Ianis Zicu, Ciprian Deac, George Florescu, Adrian Ropotan i Adrian Salageanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.