Lucho Gonzalez novo veliko pojačanje Malage?

Lucho Gonzalez novo veliko pojačanje Malage?

Edmir Škorić

Jose Anigo, sportski direktor francuskog Marseillea, otkrio je kako Lucho  Gonzalez želi preći u redove španske Malage.

Lucho Gonzalez (30) ponajbolji je Marseilleov nogometaš iz protekle sezone, no Argentinac, koji je prije Marseillea igrao u Portu, River Plateu i Huracanu, nema želju da ostane na Veledromeu. Bar tako tvrdi sportski direktor Marseillea Jose Anigo.

"Lucho želi da pređe u Malagu", bio je precizan Anigo u razgovoru za RMC Sport, dodavši: "Nadamo se da će, ukoliko Lucho mora da ode, ovaj transfer brzo biti realiziran. Rok ovog transfera je 15. juli, ali ostavljamo opciju za razamtranje ponuda i nekoliko dana kasnije".

Naime, trener Marseillea Didier Deschamps želi da u narendih nekoliko dana ima jasnu viziju o igračkom kadru, pa stoga Francuzi ne žele previše čekati realizaciju Luchovog transfera.

"Dobili smo ponudu Malage od šest miliona eura početkom sedmice, ali od tada se ništa nije dogodilo":

Argentinčev zastupnik ističe kako je interes za njegovim klijentom poprilično veliki, ali prednost ima Malaga koja s novim vlasnikom, šeikom Abdullah Al Thanijem, kupuje sve što stigne, narodski rečeno. Tako je od svog dolaska u Malagu u junu 2010. godine doveo igrače poput Ruud van Nisterlooyja, Jeremyja Toulalana i Julija Baptistu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.