Lucianinho - 13-godišnji malac koji golmane vraća u vrtiće

Zapamtite ovo ime

Lucianinho - 13-godišnji malac koji golmane vraća u vrtiće

Danas ćemo vam predstaviti Lucianinha, 13-godišnjeg dječka koji bi u budućnosti trebao biti jedna od najvećih fudbalskih zvijezda - a ako je suditi po onome što do sada radi, i najveća!

Radi se o momku koji bukvalno ismijava svoje vršnjake i bez problema može da igra i u nekoj starijoj kategoriji. Lucianinho je član omladinskog pogona Flamenga čiji vlasnici već sada zadovoljno trljaju ruke jer su svjesni da će, ako sve bude išlo po planu, ovaj malac biti prodat za višemilionski iznos jednog dana.

Lucianinho sa loptom zna sve, samo ne zna dobro igrati glavom, tako barem sam kaže. Kada pogledate klipove sa njegovih utakmica, jasno je da su mu tehnika i šut najjače oružje. Također, nestvarno je brz, pa možemo reći da ima apsolutno sve što je potrebno da postane velika zvijezda u budućnosti.

"Rodio sam se sa loptom, a pretpostavljam da je moja strast samo rasla kada sam saznao da su mi stric i djed također bili fudbaleri i to veoma dobri. Veliki sam fan Ronalda, Neymara i Messija. Ipak, jedini igrač koji me potpuno impresionira je CR7. Stil koji igram je tradicionalan za moju poziciju. Igram po lijevoj strani i volim često ući u sredinu i šutati", rekao je Lucianinho u razgovoru za SPORTbible i nastavio:

"Tim za koji navijam je Flamengo, ali volim gledati i Chelsea kada igra. Što se tiče transfer špekulacija, ne bih ih puno komentarisao, kao ni moj eventualni dolazak u Evropu u skorije vrijeme. Jedino što mu reći je da se radujem što ću igrati za veliki brazilski klub (Flamengo)".

Govorio je i o svojim prednostima, odnosno slabostima.

"Moja prednost je dribling, brzina i šut. Ipak, još uvijek moram raditi na tome da poboljšam udarac glavom. Moj san će biti da jednog dana zaigram za neki od najjačih evropskih klubova", poručio je mladi fudbaler.

Ono što možemo preporučiti je da posebnu pažnju obratite na njegove slobodne udarce koji nevjerovatno podsjećaju na one koje je izvodio legendarni Juninho.

Svemu dodajmo da su Lucianinhu do sada podršku dale zvijezde poput Neymara i Roberta Carlosa koji su se javno oglasili i hvalili ga poručivši da se radi o nestvarnom talentu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi