Lučić junak utakmice

Slavija izborila remi s Aalborgom

Lučić junak utakmice

Fudbaleri Slavije ostali su neporaženi u Danskoj, gdje su protiv Aalborga odigrali 0:0 u prvoj utakmici drugog pretkola Evropske lige.

Prvu priliku na utakmici imali su naši fudbaleri u 3. minuti kada je Radonja šutirao sa tridesetak metara, a Zaza vrhovima prstiju sačuvao mrežu. Domaći su do poluvremena propustili dvije odlične prilike, ali je i Levani Kutalija moga da dovede Slaviju u všstvo u 28. minuti. Posljednju priliku za domaćina nije uspio da iskoristi Gardose u 87. minuti, kada je Lučić zaustavio njegov udarac glavom sa samo dva metra.

"Aalborg je pokazao da je riječ o vrhunskoj ekipi. Mi smo potajno priželjkivali ovakav rezultat, a do njega smo stigli disciplinovanom i požrtvovanom igrom u svim linijama tima. Odigrali smo tek prvo poluvrijeme s Dancima i sigurno će biti teška utakmica u revanšu na Koševu. Nakon ovakvog rezultat, šteta je što nismo u prilici da igramo na svom stadionu, ali iskoristiću priliku da pozovem naše vjerene navijače da nas podrže u što većem broju.", rekao je strateg Slavije Zoran Erbez po završetku utakmice.

AALBORG – SLAVIJA 0:0
Stadion: Enerdži nord arena u Alborgu, gledalaca: 10.000, sudija: Stanislav Todorov (Bugarska), pomoćnici: Nikola Džuganski i Nikolaj Angelov (obojica iz Bugarske), delegat: Ives Burgnon (Luksemburg), žuti kartoni: Todorović, Lučić (Slavija).

Igrač utakmice: Mladen Lučić (Slavija).

ALBORG: Zaza, Jakobsen, Čanko, Due, Johanson, Kurt (od 80. Daniel Holm), Enevoldsen (od 68. D.Kristensen), Trejsi (od 65. Dalsgard), Gardsoe, P.Kristensen, L.Nilsen.  Trener: Magnus Person.

SLAVIJA: Lučić, Arsenijević, Lackanović, Regoje, Stanković, Simić (od 88. Nikolić), Radonja, Todorović (od 57. I.Radovanović), Šćepanović, Kutalia, Đermanović (od 75. Šešlija). Trener: Zoran Erbez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti