Lucio na putu povratka u Bundesligu

Lucio na putu povratka u Bundesligu

Izjava Interovog defanzivca Lucija da želi karijeru završiti u Bundesligi bila je dovoljna čelnicima HSV-a da krenu u prjekat njegovog dovođenja u svoj klub. HSV je ponudio Interu 13 miliona eura za Lucija.

Lucio je u Bundesligi igrao punih devet sezona. Prvo je bio u Bayer Leverkusenu od 2001.-2004. da bi onda proveo pet godina u Bayern Munchenu. U ljeto 2009. prešao je u redove Intera i jedan je od najzaslužnijih ta trostruku krunu Intera prošle sezone pod vodstvom Jose Mourinha.

Lucijov ugovor s milanskim klubom ističe u junu 2012. ali se u njemačkom velikanu nadaju da Inter može prihvatiti njihovu ponudu već u januaru, jer se Lucio nalazi u godinama kada ga je teško prodati za veći iznos od onog koji je ponudio HSV.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.