Luda utakmica na Koševu, Sarajevo se provuklo

Pobjeda bordo tima 3:2

Luda utakmica na Koševu, Sarajevo se provuklo

E. Škorić

Sarajevo je u četvrtom kolu Premijer lige na Koševu ugostilo ekipu Krupe, te je slavilo s 3:2 u uzbudljivoj završnici.

Novi premijerligaš je imao sjajno otvaranje sezone, pa se i na našem najvećem stadionu predstavio u dobrom svjetlu i malo je nedostajalo da dođe do boda.

Domaći su postigli pogodak nakon samo osam minuta igre i činilo se da bi ovo mogla da bude uvjerljiva pobjeda Sarajeva.

Samir Radovac je raspalio po lopti i postigao eurogol, mladi Mladen Ilić nije imao nikakve šanse da odbrani ovaj udarac.

U 12. minuti prvi strijelac lige Koljić glavom šutira, Adilović sjajni brani. Nekoliko minuta kasnije, Ahmetović puca s 10 metara pored gola. 

Krupa je u 24. minuti došla do izjednačenja. Mihojević je srušio Mijića, a Koljić petim golom donio veliko slavlje gostima. 

Minutu kasnije Koljić je bio neprecizan s nekoliko metara, zamalo da je opet šokirao domaće. U finišu prvog dijela Duljević je ubacio, a Crnkić se ne snalazi pred golom Ilića, pa propada dobra šansa za bordo tim.

U nastavku Sarajevo je krenulo ofanzivnije, ali je Krupa bila opasna iz kontranapada. Napadi bordo tima su bili sve češći, da bi u 60. minuti Sarajevo uspjelo da postigne pogodak. 

Dosuđen je penal za izabranike Almira Hurtića, a Elvis Sarić je bio precizan s 11 metara za vodstvo Sarajeva. Do kraja utakmice domaćin je čuvao prednost, ali Krupa se nije predavala. 

U 88. minuti, nakon ubačaja iz kornera, Adilović je otišao u prazno, a Marušić pogađa za izjednačenje. Već u sljedećem napadu, Kadušić ubacuje sa strane, a Jašarević postiže autogol za trijumf bordo tima.

Sarajevo je sada drugoplasirano sa osam bodova, dok je Krupa dosad sakupila pet bodova i ovo joj je prvi poraz u sezoni. 

Sarajevo - Krupa 3:2 (Radovac 9, Sarić 61 - penal, Jašarević 90 - ag/ Koljić 24  - penal, Marušić 89)

Sarajevo: Adilović, Hodžić, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić, Balić, Radovac, Mihojević, Ćetković, Ahmetović. 

Krupa: Ilić, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Čomor, Mijić, Aleksić, Mirković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


Sarajevo-Krupa 1:0 by redakcija1
Sarajevo-Krupa 1:1 by redakcija1
Sarajevo-Krupa 2:1 by redakcija1
Sarajevo-Krupa 2:2 by redakcija1
Sarajevo-Krupa 3:2 by redakcija1
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi