Luda završnica u Baselu, lider preokretom do pobjede

Young Boys prokockao dva gola

Luda završnica u Baselu, lider preokretom do pobjede

Veliki derbi švicarske elite između Basela i Young Boysa pripao je večeras domaćem timu rezultatu 3:2, nakon ludog preokreta i zaostatka od dva gola. 

Bertone je goste doveo u vodstvo u 29. minutu, dok je novi šok za domaće navijače uslijedio četiri minuta kasnije pogotkom Gerndta. Basel je u život deset minuta kasnije vratio Streller, što je ujedno bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku sve do 80. minuta pogodaka nije bilo, da bi u posljednjih deset minuta Basel postigao dva pogotka i došao do velike pobjede. Prvo je izjednačio Diaz u 80., da bi konačnih 3:2 postavio Frei minut prije kraja iz penala.

Luzern je poražen drugi put za redom, bolji od Bernnegerovih izabranika ovog puta bili su fudbaleri Thuna rezultatom 2:1. Wittwer je nakon sedam minuta domaće doveo u vodstvo, koje je pet minuta prije odlaska na odmor uduplao Schneuwly. Konačnih 2:1 u nastavku je postavio Kahraba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.