Ludnica na Wembleyju: VAR rekao penal, Son zastao i sve upropastio
(Foto: Screenshot) Čitav Wembley je bio zbunjen. Period je od 23. do 31. minute je bio potpuno haotičan.

Rochdale poravnao protiv Tottenhama nakon velike zbrke

Ludnica na Wembleyju: VAR rekao penal, Son zastao i sve upropastio

Rochdale i Tottenham su u prvom susretu osmine finala FA Kupa odigrali 2:2, pa je uslijedio novi duel koji bi trebao odlučiti putnika u četvrtinu finala ovog takmičenja.

Nakon prvih 45 minuta rezultat na Wembleyju je 1:1, a posebno je haotično bilo od 23. do 31. minute.

Tottenham je došao do vodstva u 23. minuti. Son Heung-Min je pronašao prostor za udarac i sjajno matirao golmana gostiju za 1:0, a isti igrač je nekoliko minuta kasnije mogao dovesti Pijetlove u vodstvo od 2:0. Ipak, to se nije desilo.

Igrala se 25. minuta kada je fudbaler Rochdalea Matt Done u svom kaznenom prostoru oborio Trippiera. Uslijedilo je dugotrajno pregledanje snimka, tokom kojeg su navijači izgubili živce, pa su se sa tribina Wembleyja čuli i zvižduci.

Na kraju je sudija odlučio dodijeliti penal za Tottenham. Son Heung-Min je preuzeo odgovornost, poslao golmana u pogrešnu stranu i smjestio loptu u mrežu. Međutim, sudija je poništio ovaj pogodak jer je Koreanac zastao prilikom zaleta, pa je uspio zaraditi i žuti karton.

Nije se dugo čekalo ni na novo uzbuđenje pošto je Humphrys u 31. minuti pogodio za izjednačenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi