Vrag odnio šalu: Petev i Ludogorets odriješili kesu i doveli napadača iz Njemačke

Pojačanje u Razgradu

Vrag odnio šalu: Petev i Ludogorets odriješili kesu i doveli napadača iz Njemačke · Zvanično

Eldar Ganibegović

Ludogorets je loše ušao u sezonu nakon osvojene duple krune i vezao dva poraza, prvo u Ligi prvaka, a onda i na otvaranju šampionata, te je sada tim iz Razgrada kojeg vodi Ivaylo Petev doveo napadača za tri miliona eura.

Ivaylo Petev je, nakon što je reprezentaciji Bosne i Hercegovine "bila potrebna nova energija", preuzeo bugarski Ludogorets i napravio sjajne stvari.

Po povratku u ovaj klub koji je i ranije vodio, osvojio je duplu krunu u Bugarskoj i stvari su na kraju sezone bile odlične, no na početku nove i nisu baš.

Naime, Ludogorets je prije sedam dana igrao prvi meč prvog pretkola Lige prvaka protiv Ballkanija na Kosovu i poražen je 2:0.

Na otvaranju bugarske efbet Lige nakon toga je tim Ludogoretsa poražen kod novajlije u ligi, Krumovgrada (3:1) i upalili su se alarmi u klubu.

Danas Ludogorets od 20 sati protiv Ballkanija igra revanš meč u Ligi prvaka, a predstavio je i novo pojačanje - stigao je napadač. 

Oglasi

Novi član ekipe Ludogoretsa postao je Kwadwo Duah, koji u ovaj klub za tri miliona eura stiže iz njemačkog drugoligaša Nuremberga.

Dijete je Young Boysa i igrao je u Švicarskoj za Xamax, Winterthur, Servette, Wil 1900 i St. Gallen prije prelaska u Nuremberg prošlog ljeta za 700 hiljada eura. 

Glavni problem Ludogoretsa do sada i jeste bila pozicija napadača, jer je za 7,9 miliona eura u Club Brugge otišao Brazilac Igor Thiago.

Duah večeras neće biti u konkurenciji, no od njega se u nastavku sezone u Razgradu očekuju velike stvari i vidjet ćemo da li će opravdati uloženi novac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi