Ludost je ponavljati istu stvar i očekivati različit ishod

Nijaz Gracić o PL, suđenju i Komitetu

Ludost je ponavljati istu stvar i očekivati različit ishod

Adnan Beganović

U subotu i nedjelju je odigano 4. kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u sarajevskom derbiju Olimpic je na svom terenu poražen od Sarajeva sa 1:0.

Duel Olimpica i Sarajeva nije opravdao očekivanja, odnosno igrači obje momčadi nisu pokazali ništa spektakularno, a tome su u dobroj mjeri kumovali i nehumani uslovi za igranje (temperatura 40 stepeni).

Susret je odlučen iz jedanaesterca, koji je u najmanju ruku bio sumnjiv, a u Olimpicu smatraju da istog nije bilo. Tako je trener najmlađeg sarajevskog premijerligaša, Nedim Jusufbegović, danas izjavio da je nakon pregladanog snimka uvjeren da jedanaesterac nije postojao.

SportSport.ba je kontaktirao i prvog čovjeka Olimpica, kojeg smo pitali kako gleda na dosadašnji dio Premijer lige, suđenje u malom sarajevskom derbiju, te na rad Komiteta za normalizaciju.

"Definicija ludosti je kad neprestano ponavljaš istu stvar, a pritom očekuješ drugačije rezultate", citirao je Gracić Alberta Einsteina i na taj način je odgovorio na naše pitanje.

"Ne možemo očekivati pomak u kvaliteti Premijer lige, niti veći uspjeh u evropskim takmičenjima, a možda ni uspjeh reprezentacije jer nam se iz godine u godinu ponavljaju iste stvari. Za reprezentaciju ne mogu tvrditi jer istu ipak sačinjavaju fudbaleri koji igraju u inostranstvu, a oni su navikli na profesionalizam", dodao je predsjednik Olimpica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.