Lugano prešao u PSG

Poslije pet godina u Fenerbahceu

Lugano prešao u PSG

Urugvajaca Diego Lugano je 15 pojačanje PSG ovog ljeta.

Bivši član Nacionala i Sao Paola je došao u turski Fenerbahce još 2006. i vjerovatno bi ostao i dalje da se nije dogodilo izbacivanje turskog prvaka iz Lige prvaka. Zbog toga je tim iz Istanbula i prihvatio ponudu Parižana od 3,5 miliona eura obeštećenja i poželo je Luganu sretan put i zahvalnost za sve što je uradio u ovih pet godina za Fener.

Lugano ima 30. godina i već 65 puta je igrao za A selekciju Urugvaja uz pet postignutih golova. Odlični štoper je bio kapiten Urugvaja na ovogodišnjoj Copa Americi kad su osvojili tituilu i prošle godine na SP kad su bili četvrti. PSG je dovođenjem Lugana cifru uloženu u nove igrače podigao na fascinantnih 89,5 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.