Čovjek koji ima strah od gola: Kada zabije pogodak to će biti poseban dan

Odigrao je već 230 utakmica u karijeri

Čovjek koji ima strah od gola: Kada zabije pogodak to će biti poseban dan

H. Zilić

Kolumbijski fudbaler Luis Carlos Murillo bi mogao zauvijek ispisati stranice fudbalske historije.

Pomenuti igrač ima 31. godinu, član je finskog HJK Helsinkija, najjačeg tima u Finskoj. Igra na poziciji stopera i zadnjeg veznog, a za njega se veže jedan nevjerovatan podatak.

Murillo je u karijeri odigrao 117 utkamica za Once Caladas, 20 utakmica za Deportivo Pasto, 53 utakmice za Koupio i 40 utakmica, dakle ukupno je u karijeri odigrao 230 utakmica u profesionalnom fudbalu i još uvijek nije postigao pogodak.

Interesantno da je u tih 230 utakmica skupio i devet asistencija.

Vidjet ćemo do kada će trajati karijera ovog Kolumbijca, a sigurno dan kada zabije pogodak u profesionalnom fudbalu bit će poseban u njegovoj karijeri.

Da stvar bude zanimljivija neke utakmice je igrao i na poziciji beka, ali ni to nije pomoglo da zatrese protivničku mrežu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije