Luis Figo objavio kraj karijere

Luis Figo objavio kraj karijere

Portugalac Luis Figo objavio je danas da prestaje sa aktivnim igranjem fudbala, nakon što je Inter matematički osigurao četvrti uzastopni naslov prvaka Italije.

Figo se želio oprostiti još prošle godine nakon svađe s bivšim trenerom Robertom Mancinijem, ali tada je ipak odlučio prolongirati taj trenutak.

"Ovo mi je prvi naslov prvaka, a da se nisam znojio za njega. Najbolji je trenutak za oproštaj. Više se neću profesionalno baviti fudbalom, osim ako se ne dogodi čudo i to izvan Evrope", izjavio je Figo koji je u karijeri osvojio 23 klupska trofeja, dok je za portugalsku reprezentaciju nastupio 127 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti