Luis Suarez i Diego Costa stigli Cristiana Ronalda

U borbi za Zlatnu kopačku

Luis Suarez i Diego Costa stigli Cristiana Ronalda

Napadač Liverpoola Luis Suarez postigao je dva gola u pobjedi njegovog Liverpoola protiv Atletico Madrida rezultatom 5:0. 

Tako je Urugvajac stigao do brojke od 17 golova u sezoni 2013/2014. Isto je uradio i Diego Costa koji je dva put zatresao mrežu Valencije, u pobjedi Atletica na Vicente Calderonu 3:0.

Cristiano Ronaldo je bio u sastavu Real Madrida. Kraljevi su remizirali sa Osasunom, ali se Portugalac nije upisivao u strijelce. Sada se na prvoj poziciji nalaze tri napadača sa po 17 postignutih golova.

Na četvrtoj poziciji nalazi se Zlatan Ibrahimović sa 14 postignutih golova, a potom slijede Giuseppe Rossi i Sergio Aguero sa po 13, te Edinson Cavani sa 12 postignutih golova.

Posljednji osvajač ove nagrade bio je Messi sa 46 postignutih golova prošle sezone. Nagradu su ranije osvajali velikani, među kojima su: Francesco Totti, Luca Toni, Ronaldo, Marco van Basten, Eusebio, Gerd Muller. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.