Luis Suarez dočekan je kao predsjednik države, a videoporuka Messija je priča za sebe

Povratak kući

Luis Suarez dočekan je kao predsjednik države, a videoporuka Messija je priča za sebe

E. Ganibegović

Luis Suarez kao slobodan igrač potpisao je za Nacional, klub u kojem je i ponikao.

Bivši napadač Barcelone stigao je ujutro u svoju rodnu zemlju privatnim avionom, koji je u vlasništvu njegovog dobrog prijatelja Lionela Messija, s kojim je bio saigrač u Barceloni.

"Uvjeren sam da sam donio najbolju odluku za klub i za zemlju u pripremama za Svjetsko prvenstvo", rekao je Luis Suarez u intervjuu klupskoj TV postaji po dolasku na aerodrom Montevideo.

Nakon trijumfalnog dočeka na aerodromu, igrač, njegova supruga i djeca pozdravili su hiljade navijača u povorci dugoj 20 km, iz minibusa koji ga je prevezao do Great Central Parka, Nacionalovog stadiona.

"Došao sam zbog vas", izjavio je tada 35-godišnji igrač prekinuvši skandiranje navijača koji su ga srdačno dočekali. 

Oglasi

Dobrodošlicu mu je poželio i Lionel Messi putem video poruke emitovane na stadionu:

"Zdravo Gordo (nadimak). Znam koliko ti je važno biti u Nacionalu, vratiti se kući, u svoju zemlju nakon toliko vremena. Želim ti da budeš najbolji." 

Nacional Montevideo prošle je srijede formalizovao  povratak napadača Luisa Suareza, koji je potpisao petomjesečni ugovor s momčadi u kojoj je ponikao i spremat će se tako za Svjetsko prvenstvo u Kataru. 

Suarez je najbolji strijelac u historiji urugvajske reprezentacije (68 golova), s kojom bi sudjelovao na svom četvrtom Svjetskom prvenstvu. Napadač je bio bez ugovora nakon što je napustio Atletico Madrid na kraju prošle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti