Luiz Adriano uspio ono što nije niko prije u Ligi prvaka

Devet golova u četiri meča

Luiz Adriano uspio ono što nije niko prije u Ligi prvaka

Napadač ukrajinskog Shakhtara Luiz Adriano je ispisao nove stranice u historiji Lige prvaka, nakon što je u prve četiri utakmice najelitnijeg fudbalskog takmičenja na Starom kontinentu postigao devet golova.

Ono što svakako njegov rekord čini vrjednijim jeste činjenica da klub iz Donjecka sve utakmice Lige prvaka igra "u gostima", obzirom na već poznatu situaciji u Ukrajini. 

Brazilski napadač na ovom uspjehu može ponajviše zahvaliti defanzivcima BATE Borisova, čijem klubu je dao osam golova. Adrijano je pet golova postigao na gostovanju u Bjelorusiji, u 3. kolu Lige prvaka, a tome je pridodao još tri u Lvivu u srijedu uveče.

27-godišnji fudbaler iz Porto Alegrea zasluženo prvi put pozvan i u reprezentaciju Brazila od strane novog-starog selektora Carlosa Dunge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije