Luiz nije omiljen kod Mourinha, PSG spreman da ga kupi

Parižani žele Brazilca

Luiz nije omiljen kod Mourinha, PSG spreman da ga kupi

Edmir Škorić

Chelseajev stoper i brazilski reprezentativac David Luiz mogao bi se pridružiti svom sunarodnjaku Thiagu Silvi u odbrani PSG-a.

Naime, jedna od glavnih meta bogatog pariškog kluba u ljetnom prijelaznom roku je 26-godišnji Lluiz, koji je impresionirao igrama u dresu Chelseaja minule sezone.

Parižani, kojima novac nije problem, što su dokazali ranijim dovođenjem zvijezda poput Zlatana Ibrahimovića, Thiaga Silve ili Javiera Pastorea, žele uigrani stoperski tandem u zadnjoj liniji. Luiz i Silva su glavni stubovi odbrane brazilske reprezentacije, a svoju igru usavršavat će i na Kupu konfederacija, koji se igra od danas.

Navodno ni Jose Mourinho, novi menadžer Chelseaja, neće imati ništa protiv da proda Luiza, koji bi Stamford Bridge mogao napustiti za iznos od oko 25 miliona funti. Njegovo ime se ranije vezalo uz Barcelonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.