Iza Dončića je još jedna historijska noć, sad prijeti i Jokiću: "Boli nas briga šta pričaju"

Mavericksi su u finalu Zapada

Iza Dončića je još jedna historijska noć, sad prijeti i Jokiću: "Boli nas briga šta pričaju"

Admin Čaušević

Dallas Mavericksi ugostili su Oklahoma City Thunder u šestoj utakmici polufinala Zapada te su slavili tijesnu pobjedu 117:116 uz još jedan historijski nastup Luke Dončića.

Utakmica je imala triler završnicu, a Mavsi su pobijedili rezultatom 117:116 i plasirali se u finale Zapadne konferencije po drugi put u prethodne tri sezone.

Thunder je tokom meča imao 17 poena prednosti i činilo se da će utakmica otići u majstoricu, međutim došlo je nevjerovatnog preokrata.

Mavsu su do pobjede došli 2.5 sekundi prije kraja kada je dva od tri slobodna bacanja iskoristio P.J. Washington, a Jalenu Williams sa druge strane nije zabio očajnički šut sa svoje polovine.

Dončić bio je senzacionalan i završio je meč s 29 poena, deset skokova, deset asistencija i dvije ukradene lopte uz šut 9/15 iz igre i 4/6 za tri poena za 45 minuta koliko je proveo na parketu.

Oglasi

To je Slovencu bio treći uzastopni triple-double u play-offu čim je je postao tek peti košarkaš kojem je to pošlo za rukom. Nikola Jokić je rekorder sa četiri uzastopna triple-double učinka.

Inače, Dončić je odličnu podršku tokom meča imao u Kyrie Irvingu koji je meč završio sa 22 poena zbog čega je i uputio skepticima po pitanju njih dvojice.

"Mislim da nas boli briga, uživamo igrati jedan s drugim", rekao je Dončić te dodao: "Uživamo igrati s ovom ekipom. Zapravo nas nije briga što drugi ljudi imaju za reći."

Poražene Thundere je sasvim očekivano predvodio Shai Gilgeous-Alexander koji je meč okončao sa 36 poena i osam asistencija.

Mavsi će u finalu igrati Zapada igrati protiv pobjednika majstorice Denver Nuggetsa i Minnesota Timberwovlesa gdje je 3:3 u seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi