Luka Juričić ostaje na Grbavici!

Postignut dogovor

Luka Juričić ostaje na Grbavici! · Saznajemo

Edmir Škorić

Nakon turbulentne sezone, u kojoj nisu ostvareni ciljevi, na Grbavici se spremaju promjene.

Klub je već napustilo nekoliko nogometaša, ali dobra vijest za navijače Željezničara je ostanak Luke Juričića.

SportSport.ba saznaje kako je Jurčić danas dogovorio ostanak na Grbavici, te je izrazio želju da u narednoj sezoni nosi plavi dres i da pokuša da doprinese povratku ovog tima u vrh bh. nogometa.

Jurčić je rođen u Njemačkoj, a prošao je omladinske selekcije Zrinjskog i Širokog, dok je kao junior Širokobriježana ponio titulu najboljeg strijelca Omladinske Premijer lige.

Igrao je kasnije za Neretvanac, Neretvu Metković, a u ljeto 2019. godine potpisao je za Šibenik s kojim je sovojio titulu prvaka u 2. HNL. Član sarajveskih Plavih postoa je u ljeto prošle godine.

Luka Juričić
Luka Juričić FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: FW

Statistika

17 nastupa
16 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
3 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dvadesetčetverogodišnji napadač je ove sezone u svim takmičenjima upisao 28 nastupa te je postigao devet golova, od čega osam u Premijer ligi i jedan u Kupu BiH.

U svakom slučaju, navijači Željezničara mogu malo i odahnuti nakon nekoliko sumornih dana i ne baš najboljih vijesti.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1596132192
Tako je čeloooo ??
9 1
ajanbrrin
Bravo Majstore!!! Sretno.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi