Objavljena najtužnija fotografija Modrića dosad: Čuvar drži vrata otvorenim, dok čuveni veznjak...

Nakon utakmice s Italijom

Objavljena najtužnija fotografija Modrića dosad: Čuvar drži vrata otvorenim, dok čuveni veznjak...

Admin Čaušević

Luka Modrić je bio razočaran kao nikad do sada u dresu reprezentacije. Remi sa Italijaom ga je pogodio skoro kao i čuveni poraz od Turske 2008. godine. Kada je ulazio u svlačionicu stadiona u Leipizgu nastala je i zaista srceparajuća fotografija.

Modrić je promašio penal pa zabio gol za vodstvo protiv Italijana. Izašao je u finišu utakmice i na klupi je brojao na sitno do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Međutim, uslijedio je šok. Mattia Zacagni je u posljednjem napadu na utakmici zabio za Azzurre te eliminisao Hrvate sa Eura za veliko razočarenje u taboru Vatrenih.

Ipak, bez obzira na sve vidno u očajnom stanju Modrić je stao pred kamere i kao istinski kapiten i lider obavio svoje medijske aktivnosti.

Kada je krenuo u svlačionicu nastala je zaista čuvena fotogafija. Možda i posljednja Modrićeva sa velikih takmičenja kao igrača Vatrenih.

Čuvar je držao vrata otvorenim, dok je Modrić krenuo ka svačionicu. Glava mu je bila pognuta. U tom trenutku mu je sigurno prolazio milion stvari kroz glavu.

Oglasi

Bio je tako blizu, a na kraju je završio tako daleko. Hrvati su trebali izdržati svega 30-ak sekundi, ali nisu uspjeli te su eliminisani.

Trenutak kada Modrić ulazi u svlačionicu nakon ispadanja sa Eura

Modrić je istinska svjetska zvijezda, omiljen je fudbaler širom svijeta, smatra se živom legendom i fotografija kako razočarano ulazi u svlačionicu će s vremenom sigurno popritimi epitet ikonske.

Do sada je na reprezentativnom nivou izveo niz čuda sa "malom" reprezentacijom poput Hrvatske, osvojio je dvije medalje na Mundijalima, ali na Eurima ga nikad sreća nije pazila.

U razgovoru sa novinarima poslije meča neki su ga molili da nikad ne prestane igrati. To dovoljno govori kakvu reputuaciju fudbaler iz Zadra ima u svijetu fudbala.

"Nastavit ću igrati, ali sam svjestan da ću se jednom morati oprostiti", kazao je Modrić koji i dalje planira igrati za nacionalni tim.

Naredno veliko takmičenje je "tek" 2026. godine. Riječ je o Svjetskom prvenstvu u SAD-u, Meksiku i Kanadi. Hoće li ga Modrić dočekati zavisit će najviše od njega samog...

Top Komentari

user1574859714
Volim fudbal i sport ali vi tako pišete kao da je bas neka tragedija a ne samo igra. Boli Modruca briga.Vec je zaboravio i sad se brcka negdje kao i ostali igraci.
0 0
koraj
Preboli ga vise Cause, dobit ces secer zbog njega.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi