Luka Modrić je od ponoći slobodan igrač, nekoliko sati kasnije Real Madrid mu je zapečatio sudbinu!
Foto: Pixsell

Hrvat je zvanično bez kluba

Luka Modrić je od ponoći slobodan igrač, nekoliko sati kasnije Real Madrid mu je zapečatio sudbinu!

Admin Čaušević

Luka Modrić je po prvi put u karijeri bez kluba, barem zvanično. Ugovor s Realom mu je istekao posljednjeg dana mjeseca jula. To je svakako nesvakidašnja situacija za legendarnog veznjaka i dosta je njegovih fanova koji se pitaju šta dalje. 

Modrić kao jedan od najboljih veznjaka u historiji i dalje je na cijeni bez obzira što će kroz nekoliko mjeseci napuniti 39 godina. O prestanku igranja i dalje ne razmišlja.

Na Evropskom prvenstvu možda i nije bio na svom nivou, turnir je napustio razočaran i ogorčen načinom na koji su Hrvati ispali jer su primili gol u posljednjoj minuti od Italije.

Nekoliko dana nakon ispadanja sa Eura istekao mu je i ugovor sa Real Madridom. Načelno je dogovoren nastavak saradnje, ali zvanične potvrde još uvijek nema.

Ipak, objava Reala na zvaničnoj klupskoj stranici na neki način je zapečatila sudbinu Hrvata te je izvjesno da će Modrić ostati stanovnik Madrida.

Naime, u rubrici prvog tima među igračima nalazi se i Modrić te na provizornoj listi stoji da će u novoj sezoni nositi broj 10.

Oglasi

To je jasan znak da u Realu i dalje računaju na legendarnog veznjaka te da ga planiraju i u novoj sezoni što je i očekivano.

U Realu računaju da će Modrić biti član tima i u sezoni 2024/25

Bez obzira što je tokom prošle sezone bio na izlaznim vratima Modrić je sjajnim finišom u ulozi jokera uspio izboriti ostanak među Kraljevima.

Hrvatskog veznjaka čekaju još dvije do tri sedmice pauze te bi trebao biti na raspolaganju Carlu Ancelottiju za američku turneju. U međuvremenu će doći i do zvanične potvrde da je potpisan ugovor.

Osim Modriću ugovor je istekao još i Lucasu Vazquezu koji je također na listi igrača na koje se računa te mu je namijenjen broj 17 kao što je bio slučaj i do sada.

Na listi prvotimaca se nalaze i dvojica novih napadača Kylian Mbappe i Endrick, njima brojevi na dresu tek trebaju biti dodijeljeni.

Oglasi

Emotivna objava Modrića na Instagramu

Modrić će u novoj sezoni biti i prvi kapiten Reala pošto je ekipu napustio Nacho, a Hrvat mu je posalo emotivnu poruku.

"Ti si jedan od najposebnijih ljudi koje mi je ovaj veliki klub podario. Kakav ponos za klub što je imao pjevača poput tebe.

Najbolji primjer za sve klince koji sanjaju da uspiju ući u prvu momčad. Hvala vam na svemu, kapetane!

Potražite više informacija na temu La Liga:

Učinili ste naš Madrid sjajnim! Znaš da u meni imaš prijatelja zauvijek", napisao je Modrić.

Osim Nacha od poznatih lica u svlačionici Reala Modrić više neće viđati ni Tonija Kroosa kojem je također istekao ugovor, a Nijemac je odlučio da završi karijeru nakon nastupa na Euru sa Njemačkom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DDG
Povratak u buducnost kod Čauša. I ovaj i onaj drugi Čauš već u naslovu naprave grešku
0 0
Bulle
Pa prvi je dan mjeseca jula, nije zadnji...jel istekao ili nije :) ajte budite ozbiljni, za****vate se a mozda cojk nema ugovora, kako prezivit mjesec ;)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi