Lansirana je "bomba": Modrićevo ispijeno lice nije moglo zamisliti šta ga čeka 12 godina kasnije
Luka Modrić prilikom potpisa prvog ugovora sa Real Madridom

Iz Španije stiže velika vijest

Lansirana je "bomba": Modrićevo ispijeno lice nije moglo zamisliti šta ga čeka 12 godina kasnije

Admin Čaušević

Luka Modrić je u Real Madrid stigao na mala vrata. Prva sezona mu je bila za zaborav, a jedini koji mu je vjerovao bio je tadašnji trener Jose Mourinho, 12 godina kasnije Hrvat je stvari potpuno okrenuo u svoju korist.

Kada je potpisao za Real u finišu prijelaznog roka 2012. godine na stadionu Santiago Bernabeu nije privukao ogromnu pažnju. Osim Florentina Pereza i zaštitara sa tribina ga je posmatalo nekoliko stotina navijača.

[instagram]https://www.instagram.com/reel/C7Eoaf7opDs/[/instagram]

Lice mu je bilo ispijeno i vidno svježe obrijano, Modrić nije skidao osmijeh s lica evidentno impresioniran te oduševljen zato što je potpisao za najglamurozniji klub na svijetu.

Nakon prve sezone proglašen za najveći promaša, ali Mourinho je molio za strpljenje i vjeru u Hrvata koji je u međuvremenu izgradio kult legende u Madridu.

"Sve što tražim od navijača Real Madrida je da Luki Modriću daju malo vremena i da budu strpljivi s njim. Toliko je dobar da će se Santiago Bernabeu zaljubiti u njega", govorio je tada Mourinho.

Oglasi

S godinama se sve počelo isplačivati. S brojem 19 na leđima počeo je da skuplja kredite na račun svog imena, a kad je preuzeo "desetku" 2017. godine počeo je gospodari veznim redom Reala.

Stizale su Liga prvaka jedna za drugom, osvajani su trofeji, a njegova reputacija i ljubav navijača su postajali sve veći. Vrhunc je svakako došao 2018. godine osvojanjam Zlatne lopte.

Nikad za tokom 12 godina koliko je član Reala nije napravio bilo kakav skandal. Čak je i Carlo Ancelotti na posljednjem pressu kazao da nikad s Hrvatom nije imao problema.

Posljednja sezona mu je bila najteža otkako je došao. Završio je među rezervama i učestalo se počelo pričati o njegovom odlasku, u januaru je čak bio i otpisan te se uveliko nagađalo o njegovoj novoj destinaciji.

Međutim, Modrić je šutio i radio. Sve je došlo na naplatu tokom posljednjih sedmica. Isti oni navijači koji su ga kritikovali i tjerali prije 12 godina sada mole za njegov ostanak i ne mogu zamisliti Real bez njega.

Oglasi

U subotu navečer Marca je čak lansirala bombu da će Real u narednim satima potvrditi ostanak Modrića za još jednu godinu što znači da će Hrvat za Kraljeve igrati sa 39 godina.

Međutim, jedna stvar se izdvaja iznad ostalih. Modrić će postati i prvi kapiten najvećeg kluba na svijetu, nešto što sigurno nije mogao ni zamisliti kada je stigao u redove Los Blancosa.

Ispratio je Modrić u međuvremenu igračke veličine kao što su Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema... Svi su oni otišli iz Reala samo je Hrvat ostao "besmrtan".

Da ostane u Realu i okonča karijeru u Madridu pristao je i na smanjenje plate od 50 %. Podatak koji savršeno opisuje njegovu ljubav prema Los Blancosima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi