Lukaku debituje protiv Hrvatske?

Mlada zvijezda Belgije

Lukaku debituje protiv Hrvatske?

Edmir Škorić

Selektor Belgije Dick Advocaat još nije objavio spisak igrača na koje će računati protiv Hrvatske u prijateljskoj utakmici, no tamošnji mediji ističu da će mladi napadač Anderlechta Romelu Lukaku dobiti priliku.

Prema pisanju Het Nieuwsblada, Anderlechtov talentovani mladi napadač Romelu Lukaku (16) će već 3. marta debitovati u dresu Belgije, kada će Dick Advocaatova momčad za protivnika imati Hrvatsku.

16-godišnji Lukaku je službeni debi za Anderlecht imao na kraju prošle sezone i od tada je postao jedan od glavnih igrača tog kluba. Zapažene partije pružio je ove sezone u Evropskoj ligi protiv zagrebačkog Dinama i amsterdamskog Ajaxa.

Trenutno je vodeći strijelac belgijske Jupiler lige sa 13 golova, dok je u evropskim takmičenjima postigao tri gola.

Nekoliko puta je već odigrao za U-21 selekciju Belgije, ali još uvijek čeka debi za seniorsku reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije