Lukaku jednom nogom već u Chelseaju

Lukaku jednom nogom već u Chelseaju

Edmir Škorić

Iz belgijskog prvoligaša Anderlechta potvrdili su kako će njihov talentirani napadač Romelu Lukaku nastaviti karijeru u Chelseaju.

Anderlecht i Chelsea su dogovorili transfer Lukakua, a sada ostaje samo da 18-godišnji napadač, prozvan kao novi Drogba, dogovori osobne uvjete s londonskim klubom te završi ljekarske preglede.

"Šteta je što moramo pustiti Romelua kojeg je Anderlecht i otkrio i odgojio kao nogometaša, ali ovaj je transfer dobitna situacija i za igrača i za klub", izjavio je direktor kluba iz Bruxellesa Herman van Holsbeeck.

Anderlecht je nedavno potpisao Milana Jovanovića iz Liverpoola, koji će pokušati nadoknaditi gubitak igrača koji je u sezoni 20097/10 s nepunih 17 godina bio najbolji strijelac belgijskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije