Lukaku jedva čeka transfer u Chelsea

Lukaku jedva čeka transfer u Chelsea

Edmir Škorić

Romelu Lukaku, belgijska nogometna zvijezda, uskoro bi trebao postati Chelseajev član. Mladi napadač sa dosta nestrpljenja iščekuje epilog pregovora londonskog kluba i Anderlechta.

Mladi 18-godišnji napadač svojim igrama u dresu Anderlechta oduševio je sve, a ponajviše čelnike Chelseaja, čiji bi igrač trebao postati vrlo brzo.

"Mirno čekam telefonski poziv koji će mi reći kako je sve dogovoreno između klubova. No, sve dok sam igrač Anderlechta, bit ću fokusiran samo na taj klub. Anderlecht i moj menadžer će, nadam se, sve riješiti", kazao je Lukaku, a na upit da li misli kako je spreman za Chelsea, odgovorio:

"Apsolutno. Ako budem u skupini igrača boljih od onih s kojima već igram, onda ću imati mogućnost brže prilagodbe i osobno ću se poboljšati. Ne bih odmah igrao u velikom evropskom klubu, jer će mi trebati jedan period da se prilagodim. Možda jedan sezona".

Het Laatse Nieuws javlja kako je sve dogovoreno i kako će Lukaku potpisati petogodišnji ugovor s Plavcima.

"Sturridge, Kalou i Anelka će igrati na krilnim pozicijama, tako da ostaju dva centralna napadača - Drogba i Torres - ali obično će igrati samo jedan. No, u klubu koji ima tri takva napadača, imat ćete priliku za igru, jer ti klubovi igraju po 70 utakmica u sezoni. Postoji mogućnost da neki igrač bude prodan, tako da sam svakako potreban klubu. Na čekanju sam...", dodao je "novi Drogba".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije