Lukaku kao zamjena za Forlana?

Lukaku kao zamjena za Forlana?

Edmir Škorić

Madridski Atletico pomno prati mladog belgijanskog napadača iz Anderlechta, Romelu Lukakua, koji bi mogao biti zamjena za iskusnog Urugvajca Diega Forlana.

Prošlosezonski osvajač Evropske lige, Atletico Madrid, u potrazi je za napadačem, jer je neizvjesna budućnost Diega Forlana i, navodno, trener Quique Sanchez 17-godišnjeg Lukakua smatra savršenom zamjenom za iskusnog Urugvajca.

Lukaku je prošao omladinski pogon Anderlechta, ali se trenutno, iako ima samo 17 godina, smatra jednim od najtalentovanijih napadača, pa stoga i ne laska njegovo poređenje sa Drogbom.

Ove godine debitovao je i za reprezentaciju Belgije, a osim toga žele ga brojni evropski velikani, između ostalih Chelsea i Real Madrid.

No, iz Anderlechta su nedavno poručili kako neće po svaku cijenu prodati Lukakua, a na Vicente Calderonu su odlučni da ponude 15 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije