Lukaku ne želi nazad u Chelsea

Lukaku ne želi nazad u Chelsea

Midhat Šljivak

Mladi belgijski napadač Romelu Lukaku izjavio je kako i dalje želi nastupati za ekipu West Bromwich Albiona, te da nema namjeru da se vrati u Chelsea.

Ovaj 19-godišnji napadač je 2011. godine stigao u Chelsea iz Anderlechta za 13 miliona funti, no u dresu Plavaca nije dobio pravu priliku, te je zatražio da ide na posudbu.

Lukaku je pred početak sezone potpisao jednogodišnji ugovor sa West Bromwichem, a u 16 utakmica je zabio šest golova. Plavci imaju mogućnost da ga vrate u januaru na Stamford Bridge, ali Lukaku je rukovodtvu tima sa Stamford Bridgea poručio kako želi sezonu završiti u Birminghamu.

"Želim da ostanem ovdje. Iako imam višegodišnji ugovor sa Chelseajom, rekao sam im da želim ostati ovdje. Hoću da još napredujem i d aigram na visokom nivou. Moje vrijeme tek dolazi. Vrlo sam ambiciozan i kad se  vratim u Chelsea, želim da budem prvi napadač", rekao je Lukaku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije