Lukaku razmišlja o odlasku na posudbu

Lukaku razmišlja o odlasku na posudbu

Edmir Škorić

Mladi Chelseajev napadač Romelu Lukaku, izrevoltiran malom minutažom, izjavio je kako je spreman otići na posudbu.

Osamnaestogodišnji belgijski reprezentativac došao je na Stamford Bridge prošlog ljeta iz Anderlechta, no ne uvažava veliko povjerenje menadžera Andre Villas-Boasa, koji uglavnom računa na iskusnije napadače kao što su Didier Drogba, Fernando Torres ili Daniel Sturridge.

"Morate biti spremni da se žrtvujete ukoliko želite uspjeti u velikom klubu, tako da moram biti strpljiv. Međutim, ne promijeni li se moja situacija u sljedećih šest mjeseci, mogao bih se odlučiti za jednogodišnju posudbu u neki drugi klub", izjavio je Lukaku, napomenuvši:

"Moglo bi to biti u Engleskoj ili u zemlji poput Francuske. Mogao bih imati dobru godinu u nekom drugom klubu, a onda se kao bolji i iskusniji igrač vratiti u Chelsea".

No, male su šanse da ga klub pusti ove zime na posudbu jer Drogba ide na Afrički kup nacija, a Anelka je otišao u kineski Shanghai.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.