Lukavac i Bihać za primjer, očaj u Gabeli
Foto: lukavac-x.ba

Tuga u Gabeli, sjaj u Lukavcu i Bihaću

Lukavac i Bihać za primjer, očaj u Gabeli

Midhat Šljivak

Solidna posjeta na stadionima je zabilježena u proteklom kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Odigrano je sedam utakmica, a prema zvaničnim podacima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, ukupno 6800 gledatelja je posmatralo utakmice u Prvoj ligi FBiH.

Najveća posjeta zabilježena je u Lukavcu. Veliki derbi Tuzlanskog kantona igrali su Radnički i Sloboda, a ovaj susret je pratilo 4500 gledatelja. Većina ih je na kraju kući otišla razočarana, jer su Tuzlaci slavili s 1:0.

Odlična posjeta je bila i u Bihaću. Utakmicu jednog od favorita za ulazak u Premijer ligu ekipe Jedinstva pratilo je 1500 gledatelja, dok su sa druge strane tribine sablasno prazne bile u Gabeli. Meč domaćeg GOŠK-a i Igmana iz Konjica je pratilo svega 50-ak ljudi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posjeta po stadionima: 


Orašje - Čapljina 100
Rudar - Branitelj 400
Podgrmeč - Iskra 150
Budućnost - Gradina 100
GOŠK - Igman 50
Jedinstvo - Mladost 1500
Radnički - Sloboda 4500

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.