Iz GOŠK-a poručuju da Borac nije imao stopostotnu šansu, gosti kažu da su favoriti protiv Sarajeva
Foto & video: K. Dedić, SportSport.ba

Reakcije nakon utakmice GOŠK - Borac

Iz GOŠK-a poručuju da Borac nije imao stopostotnu šansu, gosti kažu da su favoriti protiv Sarajeva

Eldar Ganibegović

Nakon utakmice GOŠK - Borac (0:3) u 10. kolu Premijer lige BiH, za SportSport.ba govorili su trener u stručnom štabu Gabeljana, Velibor Pudar, te igrači Borca, Jovo Lukić i Alen Jurilj.

Velibor Pudar nije htio da komentariše suđenje, svjestan da bi bio kažnjen. Drago mu je da je njegov tim stvorio veliki broj prilika protiv favorizovanih gostiju.

"Borac je bio favorit. Mislim da smo mi prokockali u prvih 15 minuta utakmicu. Nismo postigli pogodak kada smo trebali. Veliko je protiv Borca stvoriti pet šansi, a ne zabiti gol. Da smo zabili okrenuli bi utakmicu. Iz tri centaršuta primili smo tri gola. Borac praktično nije napravio stopostotnu šansu. Ovaj zadnji minut kad je Vasilj odbranio, to im je bila jedina šansa", rekao je Pudar, pa odgovori ona pitanje može li se GOŠK vratiti na stari kolosijek nakon reprezentativne pauze:

"Naravno da može. Momci će dobiti dva dana odmora. Nastavljamo pripreme za nastavak prvenstva i mislim da ćemo sad u ovom drugom dijelu pokazati više nego do sada."

Jovi Lukiću važno je da je Borac slavio novu pobjedu. Dva puta je istakao da mu je drago što tri boda idu u Banja Luku:

"Najvažnije je da smo odnijeli tri boda za Banja Luku. Teška utakmica po teškom vremenu, kako njima, tako i nama. Još jednom kažem, najvažnije je da smo odnijeli tri boda za Banja Luku. Iz pobjede u pobjedu rastemo sve više i više i nadam se da ćemo nastaviti tako."

"Mislim da smo osvojili jako bitna i teška tri boda. GOŠK je prilično čvrsta i dobra ekipa, pogotovo kući. Malo smo loše ušli u utakmicu, naš golman Mijatović je bio na razini, kao i prijašnje utakmice i izvukao nam par situacija. Zabili smo brza dva gola i odbranili taj rezultat prvo poluvrijeme.

U svlačionici smo se dogovorili da moramo izaći s istim stavom, odbraniti to. Sva sreća zabili smo još jedan gol i prilično sigurno završili utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mislim da je to sasvim očigledno, da ćemo se do kraja boriti za naslov sa sigurno još par ekipa. Mislim da osam pobjeda nije učinak koji treba podcijeniti i mislim da trebamo ići utakmicu po utakmicu. Svaka sljedeća je najbitnija.

Sarajevo je odlična ekipa s odličnim pojedincima. Nadam se da će derbi opravdati očekivanja. Mislim da smo mi favoriti na domaćem terenu i nadam se da ćemo to opravdati i nastaviti ovaj niz", istakao je Alen Jurilj.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Naravno da cete pobijediti i Sarajevo posto uvijek imate arbitra kao 12tog igraca. To se pokazalo dosad u svih vasih dosadasnjih osam pobjeda. Sa 12 igraca na terenu vam ne moze niko parirati i sasvim sigurno cete biti prvaci na kraju.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi