Luksemburg iznenadio Bjelorusiju

Velika usluga našoj reprezentaciji

Luksemburg iznenadio Bjelorusiju

U okviru grupe H u kojoj nastupa naša reprezentacija, Luksemburg je iznenadio Bjelorusiju kojoj je otkinuo bod na svom Josy Barthel stadionu. Utakmica je završena bez golova.

Luksemburg je prekinuo niz od tri uzastopna poraza na svom terenu, te pet utakmica u kojima nije upisao "clean sheet". Učinio je veliku uslugu našoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Od 69. minute gosti su igrali sa igračem manje, a crveni karton je dobio Sergey Kormilenko. No, uprkos isključenju gostiju Luksemburg nije uspio napraviti bolji rezultat.

Nakon ove utakmice veliki konkurent naše reprezentacije, Bjelorusija ostaje samo na pet bodova.

LUKSEMBURG: Jonathan Joubert, Kim Kintziger, Guy Blaise, Eric Hoffmann, Tom Schnell, René Peters, Tom Laterza, Gilles Bettmer, Ben Payal, Charles Leweck, Aurélien Joachim.

BJELORUSIJA: Aurélien Joachim, Aleksandr Kulchiy, Aleksandr Martynovich, Aleksandr Martynovich, Timofei Kalachev, Aleksandr Yurevich, Yan Tigorev, Sergei Omelyanchuk, Sergei Kornilenko, Vyacheslav Hleb, Sergei Kislyak, Igor Shitov.

ŽUTI KARTONI: Kim Kintziger  (Luksemburg), Aleksandr Kulchiy, Timofei Kalachev (Bjelorusija)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.