Lulić: Atmosfera? Atmosfera je sjajna!

Reprezentativac BiH smatra da bod nije neuspjeh

Lulić: Atmosfera? Atmosfera je sjajna!

Prvotimac švajcarskog Young Boysa i reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić zadovoljan je bodom osvojenim u Albaniji.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je neriješeno, 1:1 u Albaniji, osvojivši tako četvrti bod u tri odigrana susreta.

"Naravno da smo svi željeli da pobijedimo i osvojimo tri boda. Međutim, sigurno je da i sa jednim bodom možemo biti zadovoljni. Do kraja kvalifikacija je ostalo mnogo i sve je još otvoreno. Uvjeren sam kako će i druge ekipe imati mnogo problema sa Albanijom u Tirani, gdje zaista nije lako pobijediti", kaže Lulić u razgovoru za SportSport.ba.

Do kraja kvalifikacija je ostalo još mnogo, tačnije sedam utakmica. Koliko može napraviti do kraja reprezentacija Bosne i Hercegovine?

"Šanse su nam ja mislim iste kao i prije utakmice sa Albanijom. Mislim da će naredne dvije utakmice, koje su na programu u martu, biti odlučujuće. Tada igramo sa Rumunijom, a i susret sa Bjelorusijom će pokazati mnogo toga. Znamo da Rumune moramo pobijediti kući, a ukoliko budemo slavili u svim susretima na svom terenu, te uzmemo pokoji bod sa strane, onda sam siguran da možemo na EP".

Ko će do kraja kvalifikacija biti najveći konkurent Zmajevima?

"Francuska je svakako favorit za prvo mjesto. Mišljenja sam da ćemo se za drugo mjesto boriti mi i Rumuni. Bjelorusija je svakako tu negdje, ali mislim da će nam Rumunija biti najveći konkurent".

Pojedini domaći mediji javljaju kako je atmosfera unutar reprezentacije poprilično narušena. Ima li istine u tome?

"Nemam pojma. Ne znam kakve vi informacije imate, ali ja prvi put čujem da je atmosfera loša. Naprotiv, moram reći da je atmosfera među igračima sjajna za ovo vremena koliko sam ja u reprezentaciji. Nisam vidio ni čuo ama baš ništa loše. Međutim, dobra atmosfera neće nam sama po sebi donijeti pobjedu. Mi moramo na terenu potvrditi kvalitetu svojom igrom", dodao je Lulić na kraju razgovora za najčitaniji sportski portal u regionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.