Lulić: Pokazali smo kvalitet

Bh. reprezentativac bio među boljima u Bratislavi

Lulić: Pokazali smo kvalitet

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Bratislavi u duelu sa domaćom Slovačkom pružila dobru partiju i na kraju sasvim zasluženo je stigla do trijumfa.

Bosanskohercegovački reprezentativci smatraju da je naša pobjeda i više nego zaslužena, a takvo misljenje ima i igrač Young Boysa Senad Lulić.

"Bilo je dobro. Tokom svih 90 minuta imali smo igru, dobro smo stajali na terenu i na kraju smo sasvim zasluženo slavili. Ova pobjeda došla je u pravi trenutak, no ne smijemo se previše radovati. Pokazali smo da možemo odigrati dobro u taktičkom pogledu, a da s druge strane to bude lijepo i za oko", rekao je Lulić za SportSport.ba i dodao:

"Veseli me i to što smo imali četiri debitanta koja su pokazala da se na njih može računati. Mislim da je ova utakmica za Šehića, Vranješa, Bešića i Subašića pravi podsticaj za budućnost. To su mladi momci i siguran sam da uz mnogo odricanja mogu napraviti dobru karijeru."

Pobjeda u Bratislavi mnogo nam znači iz više razloga. Dežurnim kritičarima koji su u posljednje vrijeme narušavali atmosferu u našem timu začepljena su usta, a Zmajevi su nakon nešto lošijih izdanja sami sebi pokazali da mogu biti na visokom nivou.

"Trebala nam je ova pobjeda, ali i ovako dobra igra. Doista ne znam kakva je atmosfera u Bosni i Hercegovini, no odgovorno tvrdim da je u momčadi i više nego dobra. Na kraju bi se zahvalio i navijačima koji su nas bodrili, a ja sam uvjeren da smo opravdali njihova očekivanja", zaključio je Luilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.