Lulić: Protiv Zenita nemamo šta izgubiti

Igrač Young Boysa za SportSport.ba

Lulić: Protiv Zenita nemamo šta izgubiti

Adnan Beganović

U šesnaestini finala Lige Evropa Young Boys će snage odmjeriti sa Zenitom, a naš reprezentativac i prvotimac švicarske momčadi Senad Lulilić za SportSport.ba govori o današnjem žrijebu.

"Za nas je veliki uspjeh i to što smo došli do šesnaestine finala. Iskreno, pred početak sezone ni najveći optimisti u klubu nisu se nadali tome, tako da u duelu sa Zenitom nemamo šta izgubiti", rekao je Lulić za SportSport.ba i dodao:

"Zenit je veliki favorit, aktuelni je prvak Rusije i jedina je ekipa koja je u grupnoj fazi u svim utakmicama slavila. To dovoljno govori o kvaliteti ruske momčadi, no ponavljam, nećemo se lako predati. Imamo i mi svoje adute."

Voljom žrijeba odlučeno je da Young Boys u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa bude domaćin.

"Možda bi za nas bolje bilo da u prvoj utakmici gostujemo, pa da onda pred našim navijačima pokušamo napraviti iznenađenje. Međutim, žrijeb je tako odlučio i trebao se potruditi da s pozitivnim rezultatom otputujemo u Rusiju. Ukoliko bi slavili u prvoj utakmici, naše šanse za prolaz dalje bile bi realne", zaključio je Lulić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.