Lulić sa Lazijom nemoćan u Sieni

Katastrofa Lazija na Artemio Franchi

Lulić sa Lazijom nemoćan u Sieni

Midhat Šljivak

Ekipa Siene je u posljednjem susretu 25. kola italijanske Serie A na svom Artemio Franchi stadionu dočekala Lazio, a na kraju su domaći slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0.


Već u prvom poluvremenu, golman gostiju iz Rima Marchetti je morao dva puta vaditi loptu iz mreže. Domaći tim je do prednosti stigao nakon sedam minuta igre, kada Innocent Emeghara koristi odlično ubacivanje Rubina, te glavom pogađa za vodstvo od 1:0.

Samo 15 minuta kasnije Siena je došla do drugog gola. Ponovo je Rubin dobro ubacio, a sada se na pravom mjestu našao Alessandro Rossina, koji je matirao Marchettija za već tada sigurnih 2:0.

Igrala je Siena bolje od Lazija i nakon drugog gola, a gosti nisu uspjevala ozbiljnije ugroziti gol domaćih u prvom dijelu, pa se na odmor otišlo vodstvom Siene od 2:0.

Sve dileme oko pobjednika otklonjene su u 61. minuti. Innocent Emeghara je pretrčao odbranu Nebeskoplavih, te je pogodio za ubjedljivih 3:0. Tek nakon trećeg primljenog gola, tim Vladimira Petkovića je zaigrao nešto bolje. Hernanes i Ederson su imali dobre pokušaje prema golu Pagola, ali je domaći golman dobro reagovao kod šuta Hernanesa, dok je Ederson pogodio prečku.

Potom je Ederson ponovo prijetio u 85. minuti, ali i ovaj put je Pegolo siguran, te se do kraja  rezultat nije mijenjao. Senad Lulić je odigrao kompletan meč za Lazio.

 


Gol de Emeghara vs Lazio by Samu21213
Gol de Rosina vs Lazio by Samu21213
Emeghara 2 by Samu21213

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti