Lulić: Treće mjesto nam je predaleko
FOTO: EPA

Vjeruje da je Lazio bolji tim od Rome

Lulić: Treće mjesto nam je predaleko

Endin Čaušević

Fudbaleri Lazija slavili su jučer u gradskom derbiju protiv Rome (3:1) u meču 34. kola italijanske Serije A.

Roma je jučer imala ulogu domaćina i blagog favorita, no Lazio je još jednom protiv ljutog rivala odigrao odličnu utakmicu i na kraju je zasluženo slavio sa 3:1. Jedan od najboljih na terenu bioje bh. reprezentativac Senad Lulić koji je upisao asistenciju kod trećeg gola svoje ekipe.

Nakon utakmice Lulić je izjavio da je Lazio bio odlučan da pobijedi Romu i da dokaže da je bolji tim od njih. Bh. fudbaler je dodao da se Lazio mora zadovoljiti Evropskom ligom  jer je trenutno treće mjesto koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka predaleko za ovaj tim.

"Ključ naše pobjede bila je smirenost, ali i veliko zalaganje na terenu svih igrača. Nismo imali šta izgubiti i znali smo da oni imaju veliki imperativ pobjede. Treće mjesto? Mislim da nemamo tu šanse jer nam je predaleko, a do kraja sezone je ostalo još malo. Moramo se fokusirat da zadržimo četvrtu poziciju i da probamo osvojiti Kup Italije", rekao je Lulić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi