Lulić: Uvijek može bolje

Reprezentativac BiH nastavlja sa sjajnim partijama

Lulić: Uvijek može bolje

Jučer je Young Boys na svom Stade de Suisseu savladao Sion sa 2:1, a strijelac prvog gola je bio naš reprezentativac Senad Lulić kojem je ovo bio četvrti pogodak u sezoni, međutim on ističe kako nije u potpunosti zadovoljan, te da uvijek može bolje.

Senad Lulić je sjajnim partijama na početku sezone u europskim utakmicama zaslužio dres našeg nacionalnog tima, a te odlične partije je prenio i na susrete prvenstva Švicarske. Young Boy se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji sa pet bodova zaostatka u odnosu na prve tri ekipe Luzern, Basel i Zurich.

"Nikad nisam u potpunosti zadvoljan sa sobom, jer uvijek može bolje. Bitno je da ostvarujemo dobre rezultate u posljednje vrijeme. Sigurno da imamo realne šanse da se i sljedeće sezone plasiramo u Europu, pa čak i da osvojimo titulu", rekao je Senad Lulić za SportSport.ba, te dodao:

"Nije toliko velika razlika između nas i prve tri ekipe, čak je znala biti u jednom trenutku i 13 bodova, ali smo dobrim rezultatima u posljednje vrijeme ponovo se vratili u borbu za sami vrh."

24-godišnji lijevi bek reprezentacije Bosne i Hercegovine u svom klubu često mijenja pozicije, a ističe kako mu najviše odgovara pozicija lijevog krila.

"Najviše mi odgovara da igram na lijevom krilu, mada mi nije nikakav problem igrati ni na beku", ističe bivši član Chura 97, Bellinzone i Grasshoppera.

Osim što Young Boys dobro stoji u prvenstvu, imaju i veoma dobre šanse da se plasiraju i u naredni krug Europa lige. U četvrtak na Stade de Suisseu će ugostiti ekipu Stuttgarta od koje su u Njemačkoj izgubili sa 3:0. Tim Jensa Kellera već se plasirao u drugi krug takmičenja, te vjerovatno u utakmici sa Švicarcima neće izvesti najjači sastav.

"Stuttgart je već osigurao plasman dalje, tako da ne znamo sa kakavim će sastavom igrati protiv nas, mada mi ne trebamo gledati na njih, već na sebe. Imamo jaku ekipu i igramo protiv njih kod kuće, mislim da imamo realne šanse da se plasiramo dalje", rekao je za kraj razgovora Senad Lulić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.