Lulić: Volio bih izbjeći komšije

Uoči današnjeg žrijeba

Lulić: Volio bih izbjeći komšije

Adnan Beganović

Danas će naš fudbalski nacionalni tim saznati imena protivnika preko kojih će pokušati izboriti plasman za Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine igrati u Brazilu.

Uoči žrijeba kvalifikacionih grupa bh. reprezentativac Senad Lulić izjavio je da bi volio izbjeći komšije.

"Birati se ne može i ko god da nam bude protivnik neće biti lako, ali volio bih da izbjegnemo komšije. Iz prve jakosne grupe, gdje definitivno nema slabih, volio bih izbjeći Hrvate, Špance i, recimo, Engleze. Kada bih mogao birati volio bih Norvežane ili, recimo, naše naredne protivnike u prijeteljskoj utakmici, Grke", prenose Nezavisne novine izjavu Senada Lulića.

"Idealan scenari žrijeba iz druge jakosne grupe bio bi da izbjegnemo komšije i Francuze, a dobijemo, recimo, Slovake. Međutim, ne može se birati i ne mora značiti i kada bismo birali da bi nam bilo lako", dodao je naš reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.