Lulić zabio u remiju Young Boysa i Basela

Lulić zabio u remiju Young Boysa i Basela

Adnan Beganović

U derbiju 27. kola švicarske Super lige Young Boys i Basel su podijelili bodove (3:3).

U sjajnoj fudbalskoj predstavi Young Boys i Basel su na kraju podijelili bodove, što je u krajnjem slučaju i najrealnije.

Domaća momčad je mnogo bolje ušla u susret i u 26. minuti golom Ntsama je došla do prednosti. Samo sedam minuta kasnije bh. reprezentativac Senad Lulić pogodio je za 2:0.

Međutim, vodeći Basel nije se predavao i preko Freia je u 38. minuti smanjio prednost domaćih, da bi u 65. minuti Streller stvari vratio na početak.

Dvanaest minuta kasnije Tembo iz jedanaesterca pogađa za vodstvo Basela, da bi u 80. minuti Raimondi također sa 11 metara pogodio za konačnih 3:3.

St. Gallen i Xamax su također podijelili bodove (1:1), dok je Zurich golom Zouaghija u sudijskoj nadoknadi vremena savladao Grasshoppers.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.