Lulićev saigrač se probudio iz kome
Emiliano Dudar

Nakon negodne povrede

Lulićev saigrač se probudio iz kome

M. Maksimović

Odbrambeni igrač švicarskog prvoligaša Young Boysa Argentinac Emiliano Dudar probudio se iz inducirane kome u bolnici u koju je doveden s teškim potresom mozga zarađenim na derbiju Švicarske lige s prvakom Baselom Argentinac se u prvom poluvremenu sudario glavama sa suigračem, a zbog teškog potresa mozga i slomljena nosa odmah je odveden u bolnicu.

Doktori vode da je njegovo stanje stabilno, te da vjerojatno neće biti težih posljedica po njegovu igračku karijeru.Zbog Dudarove povrede dvoboj je bio prekinut na deset minuta, a švicarski mediji su žestoko napali sudije i trenere jer su smatrali da se zbog teške povrede i činjenice da je igračevo stanje bilo u tom trenutku bilo kritično, susret morao prekinuti.

Igrači Young Boysa su vodili s 2:0 i pritom nisu slavili golove, no Basel se u drugom poluvremenu vratio i konačan rezultat bio je 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.