Luscher sa dva pogotka srušio Young Boys

Remi Siona i St. Gallena

Luscher sa dva pogotka srušio Young Boys

Young Boys je meč 28. kola Super lige Švicarske protiv Aaraua dočekao sa etiketom favorita koju klub iz Berna nije opravdao za devedeset minuta utakmice.

Domaćin je rezultatom 2:1 ostvario zaslužen trijumf u dosta zanimljivom meču. Nakon prvog poluvremena u kojemu su mreže mirovale Luscher je domaćina doveo u vodstvo već nakon pet minuta igre u nastavku.

Dva minuta kasnije izjednačio je Nuzzolo, da bi konačnih 2:1 dvadeset minuta prije kraja svojim drugim pogotkom večeras postavio Luscher. Aarau je osmi sa 34 boda, dok je Young Boys četvrti sa 41 bodom.

Sion i St. Gallen podijelili su bodove, a meč je okončan rezultatom 1:1. Nushi je goste doveo u vodstvo, a konačan rezultat postavio je Itaperuna u finišu utakmice.

Sion je predposljednji na tabeli sa 24 boda, dok je St. Gallen šesti sa 37 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.